Næste uge i plenarforsamlingen: Digitalt grønt certifikat, EU-investeringer og forholdet til Storbritannien

Capture film

Ved plenarforsamlingen 26.-29. april vil MEP’erne stemme om EU-investeringsprogrammer, det fremtidige forhold til Storbritannien og planerne for et digitalt grønt certifikat.

Parlamentet vil bestemme sin holdning til Kommissionens forslag om et digitalt grønt certifikat, der skal gøre rejser i EU under pandemien lettere.
EU-investeringer bliver vigtige for at få Europas økonomi tilbage på rette spor efter pandemien. Parlamentet stemmer om finansiering, der skal hjælpe EU med at blive grønnere, mere digitalt og modstandsdygtigt frem mod 2027. Blandt investeringsprogrammerne, der skal vedtages er forskningsprogrammet Horisont Europa, miljøprogrammet LIFE, Digitale Europa og den Civile Beskyttelsesmekanisme.
MEP’erne vil også stemme om finansieringen af den Europæiske Forsvarsfond for 2021-2027, EU’s rumprogram, den Globale Fond for Tilpasning og programmet for det indre marked.
Den foreløbige aftale mellem Storbritannien og EU, der trådte i kraft den 1. januar, kommer til afstemning. Det er nødvendigt, at MEP’erne godkender aftalen, for at den kan træde i kraft permanent.
Parlamentet ventes at give grønt lys til nye regler til bedre beskyttelse og hjælp til togpassagerer i tilfælde af forsinkelser og aflysninger.
Medlemmerne ventes ligeledes at stemme om nye regler, der skal forebygge spredningen af terrorindhold online. Internetplatformene vil blive påkrævet at fjerne indhold eller standse adgangen til det inden for en time efter, de har fået en varsling.
MEP’erne vil diskutere den seneste udvikling i forholdet til Rusland inklusiv fængslingen af Aleksej Navalnyj. Til debat er også EU’s forhold til Tyrkiet og de seneste kinesiske sanktioner mod en række europæiske virksomheder og politikere. Parlamentet vil også stemme om sin holdning til det fremtidige forhold til Indien.
MEP’erne skal også stemme om et obligatorisk Åbenhedsregister for lobbyister, der søger indflydelse over EU’s politiske beslutninger, fremlægge deres synspunkt til en reform af den globale skattepolitik og opfordre til, at den maritime sektor bliver klimaneutral fra 2050.
Har du holdninger til disse og andre emner på EU’s dagsorden? Giv din mening til kende her.