48 svenskere fik job i Danmark efter dansk-svensk jobmesse i Hyllie

SSP, som driver bl.a. Starbucks og WHSmith i Danmark, gennemførte 15 jobsamtaler under den dansk-svenske jobmesse og valgte at ansætte tre personer bosat i Sverige, herunder Mujlaba Ali Sinaie. Foto: Greater Copenhagen

Den dansk-svenske jobmesse i Hyllie den 27. oktober med 18 deltagende virksomheder blev besøgt af 730 personer og resulterede i mere end 300 jobansøgninger hos danske virksomheder, som i sidste ende valgte at ansætte 48 personer, der bor i Sverige. Det oplyser den dansk-svenske politiske samarbejdsorganisation Greater Copenhagen, som arrangerede jobmessen i samarbejde med Malmø og Københavns kommune, Arbejdsförmedlingen og Dansk Erhverv. I første halvdel af 2022 vil Greater Copenhagen arrangere to nye dansk-svenske jobmesser, der bl.a. vil være målrettet personer, der søger job inden for byggeri, restauranter, hoteller, detailhandel og transport.

En af de virksomheder, der deltog i den dansk-svenske jobmesse, var SSP Danmark, som gennemførte 15 jobsamtaler, der resulterede i, at tre personer boende i Sverige blev ansat af virksomheden.
– Jobmessen gav os mulighed for at tale med en række kvalificerede kandidater og danne os et indtryk af dem. Vi fik en hel del ansøgninger og CV’er med hjem, og vi har nu ansat tre motiverede medarbejdere. Den ene er ansat som servicemedhjælper i SAS Loungen i CPH Airport, og de to andre er blevet ansat i WHSmith kioskerne i lufthavnen, siger Lotte Marie Hulvej Roesgaard, HR-manager i SSP Denmark.