Fire dages arbejdsuge – Københavns Kommune tester fleksible arbejdsuger

Medarbejdere på 14 arbejdspladser i Københavns Kommune kan deltage i forsøgsordningen med en fire dages arbejdsuge. Foto: News Øresund

I Københavns Kommune har 14 arbejdspladser i seks af de syv forvaltninger valgt at deltage i forsøgsordningen med en fire dages arbejdsuge. Målet er at give de ansatte mulighed for at vælge flere sammenhængende fridage og bedre mulighed for at lade op til den kommende arbejdsuge.  Der er ikke tale om kortere arbejdstid, da arbejdsugen i stedet komprimeres på de fire dage, ifølge DR.

I Københavns Kommune er det specielt i den personalegruppe, der arbejder med omsorg som man ønsker at forbedre arbejdsvilkårene. Forsøgsordningen med fleksible arbejdstider træder i kraft pr. 1. april 2024. Ved udgangen af året kan arbejdspladserne vælge at forlænge ordningen i 2025.

I både Esbjerg, Vejen og Odsherred kommune har man allerede testet den fleksible arbejdsuge som et middel til at tiltrække arbejdskraft.

Efterspørgslen af fleksible arbejdstider er en trend, der har bidt sig fast udtaler Janne Gleerup, der er arbejdslivsforsker og lektor ved Roskilde Universitet, ifølge DR.