Swish åbner op for samarbejde med MobilePay og Vipps – men der er endnu ingen tidsplan for, hvornår transaktioner på tværs af grænserne kan finde sted

Efterspørgslen efter mobilbetalingstjenester på tværs af grænserne har fået Swish, MobilePay og Vipps til at drøfte et samarbejde. Foto: News Øresund

Den svenske mobilbetalingstjeneste Swish ønsker at samarbejde med sine pendanter i Danmark og Norge, MobilePay og Vipps, for at muliggøre grænseoverskridende transaktioner. Men der er endnu ingen tidsplan for, hvornår det kan blive en realitet, siger Charlotta Lindblad, marketing- og kommunikationschef hos Swish, til News Øresund.

Den 1. november trådte fusionen mellem den danske mobilbetalingstjeneste MobilePay, som også har mange brugere i Finland, og den norske pendant Vipps i kraft. I den forbindelse lykønskede den svenske mobiltjeneste Swish selskaberne med fusionen på erhvervsnetværket LinkedIn og inviterede dem samtidig til at samarbejde “så svenskerne også kan swipe Annikki i Tammerfors, Eivind i Trondheim og Ruth i Hirtshals”.

Charlotta Lindblad, marketing- og kommunikationschef hos Swish, siger til News Øresund, at de har god kontakt med Vipps og MobilePay, men at det er for tidligt i processen til at sige, hvilke tiltag der skal til for at kunne bruge tjenesten på tværs af grænserne, og det skal aktørerne nu definere i fællesskab. Der er heller ikke fastsat en tidsplan.
– Vi kan desværre ikke oplyse en tidsplan for, hvornår det vil være muligt at swipe på tværs af Sveriges grænser, men vi ved, at det er en udvikling, som Swish-, Vipps- og Mobilepays-brugere har efterspurgt.

Swish er et samarbejde mellem seks banker og drives af virksomheden Getswish. Bankerne er Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank og Sparbankerna.