Øresundstog skal krydse Øresund igen hvert tiende minut i myldretid i december

Den 11. december vil der igen køre et tog hvert tiende minut mellem Malmø og København i myldretiden. Foto: News Øresund

Øresundstogene vil fra den 11. december igen køre ti-minutters drift over Øresundsbron i myldretiden, som følge af Danmarks beslutning om at åbne grænsen til Sverige. Togene har kørt hvert tyvende minut over sundet under coronapandemien på grund af grænsekontrollen. Fra den 18. oktober vil der dog køre erstatningsbusser mellem Hyllie station og Københavns Lufthavn i myldretiden for at dække den øgede rejseaktivitet over Øresund, oplyser Skånetrafiken i en pressemeddelelse.

Som følge af Danmarks beslutning om at afskaffe grænsekontrollen mod Sverige fra den 25. oktober, som blev indført på grund af coronapandemien, genindfører Skånetrafiken og DSB 10-minuttersdrift med Øresundstogene over Sundet. Dette sker dog først med den nye køreplan, som indføres den 11. december.

Fra mandag den 18. oktober vil det dog være muligt at tage en erstatningsbus fra Hyllie station til Københavns Lufthavn i myldretiden. Om morgenen kører busserne fra Hyllie station, og om eftermiddagen kører de i den modsatte retning, og de kører ca. ti minutter efter togene.

– Vi har set en stigning i antallet af rejser over broen i løbet af efteråret, og vi ved, at flere tog er længe ventet. Men for at gøre det lettere for vores rejsende nu begynder vi at køre busser over broen i myldretiden fra på mandag. På den måde vil vi hurtigt øge kapaciteten, siger Mikael Espling, forretningsområdechef for tog hos Skånetrafiken, i pressemeddelelsen.

Der er en mærkbar normalisering af rejsemønstret med Øresundstogene over broen. Uge 39 havde årets bedste rejsetal med lidt over 169.000 passagerer, der krydsede Øresund, hvilket dog var 21 procent lavere end i en normal uge i 2019.

Källa: News Øresund

KILDENews Øresund
Tidligere artikelEn universaloplader: Bedre for forbrugerne og miljøet
Næste artikelEU vil gøre Europa større for unge med gratis togbilletter