EU vil gøre Europa større for unge med gratis togbilletter

Kilder: Eurostat. EU-Kommissionen

Endnu en registreringsperiode for gratis togbilletter for EU-borgere er åbnet.

Hvis du er 18 år, EU-borger og gerne vil opleve Europa, så hop ombord denne enestående mulighed.

Omkring 70.000 unge på 18 år fik gratis interrailbilletter til at rejse i Europa i 2018, efter at ideen blev foreslået ved et af Parlamentets ungdomsarrangementer (EYE) og efterfølgende bakket op af MEP’erne. Initiativet hedder ”Discover EU”, og helt undtagelsesvis vil unge, der var berettiget til at få billetter i 2020, men ikke kom af sted pga. Covid-19, også kunne søge i år.

Hvordan foregår det?

Mindst 60.000 unge vil få muligheden for at rejse i Europa med tog mellem den 1. marts 2022 og 28. februar 2023. Enhver EU-borger født mellem 1. juli 2001 og 31. december 2003 kan ansøge om billetter online fra 12. oktober kl. 12 indtil 26. oktober. For at blive berettiget skal ansøgerne besvare nogle spørgsmål med flere svarmuligheder.

Få mere information på Den Europæiske Ungdomsportal.

Støtte fra Europa-Parlamentet

Europa-Parlamentet har været en stærk fortaler for ideen om gratis interrailbilletter til unge 18-årige europæere og stemt for en betænkning, der støtter initiativet. MEP’erne ser initiativet som en anledning for unge til at opleve Europas forskellighed, skabe bedre forståelse mellem EU-borgere og lære mere om Europa.

Kilde: Europa-Parlamentet

KILDEEuropa-Parlamentet
Tidligere artikelØresundstog skal krydse Øresund igen hvert tiende minut i myldretid i december
Næste artikelEU’s nye jord til bord-strategi skal gøre vores mad sundere og mere bæredygtig