Øresundsbroen fordobler sin solcellepark

Christian Tolstrup, projektleder på Øresundsbron, foran de nyligt installerede solcellepaneler langs togsporene ved betalingstationen på Lernacken. Foto: Øresundsbroen

Solcelleanlægget på Øresundsbrons betalingsstation ved Lernacken er blevet udvidet i god tid inden sommeren. Der er blevet installeret yderligere 1.500 kvadratmeter solceller, hvilket fordobler kapaciteten til i alt 3.000 kvadratmeter. Anlægget forventes at levere omkring 500.000 kWh om året, hvilket svarer til ca. 10 procent af den elektricitet, der er nødvendig for at drive Øresundsbron.

– År for år reducerer vi forbindelsens energiforbrug, og siden det første hele år i 2001 er energiforbruget mere end halveret. Med en større andel af egenproduceret el fra solenergi tager vi endnu et skridt mod en klimaneutral drift i 2030, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på broen i en pressemeddelse.

Øresundsbron har potentiale til at øge kapaciteten yderligere, og man vil nu undersøge andre områder på forbindelsen, hvor der kan installeres solcellepaneler.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelEU-Parlamentet giver endeligt grønt lys til det digitale EU-covid-19-certifikat
Næste artikelSvensk nattog til Berlin afgår fra den 27. juni – ny rute over Storebælt og Lillebælt