Nyt kunstprojekt måler, hvordan indbyggerne i Helsingborg og Helsingør har det

De svenske kunstnere Johan Gelinder og Emil Berzén bruger sten som udgangspunkt når der er i gang med at skabe en lysinstallation, der viser, hvordan indbyggerne i Helsingborg og Helsingør har det. Illustration: Johan Gelinder og Emil Berzén

Kunstnere fra Danmark og Sverige samarbejder om et projekt, hvor 50 sensorer skal måle stemningen i de to byer i det nordlige Øresund ved hjælp af faktorer som lufttryk, temperatur, luftfugtighed, partikelforurening og støjniveau. Samtidig vil kunstnerne overvåge, hvad de lokale beboere skriver på de sociale medier. Resultaterne vil derefter blive visualiseret i form af en lysinstallation, der viser, hvordan beboerne har det.

Projektet blev iværksat af Helsingborgs stad og Helsingør Kommune, som i fællesskab udsendte en indkaldelse af forslag. Fra Danmark deltager kunstnergruppen Healthy Mind Tech for målingerne, og fra Sverige er det kunstnerne Johan Gelinder og Emil Berzén, der står for lysinstallationen. Kommunernes mål er bl.a. at give lokale kulturentreprenører mulighed for at vise sig frem og få mere erfaring og give byernes indbyggere en ny oplevelse.

Kilde: News Øresund