Malmø skal være vært for Eurovision i 2024

Malmø skal være vært for den 68. udgave af Eurovision. Foto: EBU och News Øresund

Malmø bliver næste år vært for verdens største musikkonkurrence, Eurovision, og det er tredje gang. Det fremgår af en pressemeddelelse fra SVT, som er ansvarlig for alle aspekter af tv-produktionen. Semifinalerne og finalen finder sted den 7., 9. og 11. maj 2024 i Malmö Arena.

“Malmø er en kreativ by med et rigt kulturliv, der kan skabe en musikfest for hele Europa på en bæredygtig måde, ikke mindst økonomisk, da arenaen, kommunikationen og logistikken allerede er på plads,” siger SVT’s administrerende direktør Hanna Stjärne i en pressemeddelelse fra SVT.

Sidste gang Malmø var vært for arrangementet var i 2013, også efter at Loreen havde vundet.

“Siden vi arrangerede ESC 2013, har Malmø tilføjet effektive og mere bæredygtige flows samt flere og moderne samlingssteder,” siger Ebba Adielsson, executive producer og hovedansvarlig for Eurovision Song Contest 2024, i samme pressemeddelelse.

Under Eurovision forventes delegationer fra omkring 40 lande at besøge Malmø, og omkring 1.000 akkrediterede journalister og fans forventes at dække festlighederne. Da Liverpool var vært Eurovision 2023, besøgte en halv million mennesker byen i forbindelse med begivenheden.