Fuldskala-model af nyt elektrisk svensk passagerfly skal testes i Malmö Airport

I Malmøs lufthavn vil en fuldskalamodel af det kommende svenske el-fly ES-30 blive testet og demonstreret. Flyillustration: Heart Aerospace. Foto og montage: News Øresund

En fuldskala-model af det kommende svenske elfly Heart Aerospace ES-30 med plads til 30 passagerer vil blive testet og demonstreret i Malmøs lufthavn, ifølge en pressemeddelelse fra det statsejede lufthavnsselskab Swedavia rapporterer TT.

– Malmö Airports unikke beliggenhed med sin nærhed til kontinentet og som den største lufthavn i Sydsverige med fokus på internationalt samarbejde, giver spændende muligheder for elektrisk luftfart og gør lufthavnen ideel som testarena for den fortsatte udvikling af svensk elektrisk luftfart,” siger Malmö Airports lufthavnschef Karin Öhrström i pressemeddelelsen.

Ifølge Göteborg-baserede Heart Aerospace forventes det nye ES-30-fly at komme i drift i 2028, transportere 30 passagerer, drives af fire elektriske motorer og have en rækkevidde på 200 km med ren eldrift samt 400-800 km i en hybridversion. Projektsamarbejdet med Malmö Airport strækker sig frem til foråret 2025, og det statslige innovationsbureauet Vinnova finansierer med 20 millioner kroner.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelMalmø skal være vært for Eurovision i 2024
Næste artikelDatabeskyttelse: Europa-Kommissionen vedtager ny afgørelse om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for sikre og pålidelige datastrømme mellem EU og USA