HH-udredningen bliver presenteret i slutningen af januar

I slutningen af januar offentliggøres konklusionerne vedrørende en fast forbindelse i det nordlige Øresund. Foto: News Øresund

Den dansk-svenske statslige undersøgelse af en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør offentliggøres i slutningen af ​​januar. Dette meddeler den Trafikverkets projektleder Peter Bernström til News Øresund. Undersøgelsen, der startede i 2017, analyserer mulighederne for at bygge en togtunnel til persontog mellem de to bykerner og en vejtunnel med en mulig strækning syd for byerne.

Det er nu klart, at HH-undersøgelsen vil blive præsenteret om cirka to uger.

– Vi har ikke sat en dato, men det bliver i slutningen af ​​januar. Vi er igang det praktiske nu, vi arrangerer en digital præsentation, og så vil der også komme en pressekonference. Så snart det er færdigt, sender vi invitationer, siger Peter Bernström, projektleder, til News Øresund.

Det blev tidligere meldt ud, at undersøgelsen ville blive offentliggjort ved årsskiftet, men det har ikke handlet om, at projektet er forsinket, siger Peter Bernström, snarere at det har taget tid at få det praktiske på plads.

– Nej, men det har været forankring af rapporten og derefter kommet til et tidspunkt, hvor alle kan, og vi har arrangeret de digitale møder, siger han.

HH-udredningen er udført af Trafikverket, Vejdirektoratet och Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen med økonomisk støtte fra Interregprogrammet ÖKS.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelBrexit-aftale: Hvordan vil EU’s nye forhold til Storbritannien påvirke dig?
Næste artikel2021 – Europaåret för järnvägen