Dansk coronapas er ikke gyldigt til rejser til Sverige

Det danske coronapas, som viser, at der er foretaget fuld vaccination mod covid-19, er ikke et gyldigt certifikat for indrejse i Sverige. Tiltrædelsesreglerne gælder i øjeblikket indtil den 31. maj. Foto: News Øresund

Færdigvaccinerede danskere kan ikke rejse ind i Sverige udelukkende på grundlag af, at de er færdigvaccinerede, hvilket færdigvaccinerede svenskere, der rejser til Danmark, kan. Der skal stadig fremvises en negativ covid-19-test, der ikke er mere end 48 timer gammel, ved den svenske grænsekontrol. Indrejsereglerne gælder i øjeblikket indtil den 31. maj.

En dansk rejsende fortalte overrasket til TV2 Lorry, at hun ikke fik lov til at rejse ind i Sverige på vej til sit eget sommerhus, selv om hun havde sit danske coronapas med, som viste, at hun var vaccineret mod covid-19. For indrejse i Danmark er dette tilstrækkeligt til at komme ind i landet. Dette er ikke tilfældet i Sverige.

Det svenske politi bekræfter over for News Øresund, at et dansk coronapas, som viser, at der er foretaget fuld vaccination mod covid-19, ikke er et gyldigt certifikat til at rejse over grænsen til Sverige. Uanset om du er færdigvaccineret eller tidligere har haft infektionen, er en covid-19-test, der ikke er mere end 48 timer gammel, der gælder for EU- og EØS-borgere ved indrejse.

– En negativ covid-test er det der gælder som regel, siger Ewa-Gun Westford, pressetalsperson for det svenske politi, til News Øresund.

Arbejdspendlere eller studerende skal kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end en uge gammel. Der er nogle få undtagelser fra kravet om negativ test, f.eks. hvis du bor i Sverige eller har tvingende familiemæssige årsager.

Källa: News Øresund