Danmarks og Sveriges forskellige smittrestriktioner har skabt mest uro blandt Øresundspendlerne

50 procent af respondenterne i Øresundsregionen, i Grænsehindringsrådets undersøgelse, oplever at deres mobilitet over grænsen er blevet kraftigt reduceret på grund af covid-19. Foto: News Øresund - Johan Wessman

90 procent af de adspurgte i Øresundsregionen har oplevet øget bekymring i forhold til Danmarks og Sveriges forskellige restriktioner i forhold til smittespredning. Næsten lige så mange har følt øget bekymring over den grænseregionale information og spørgsmålet om socialforsikring ved hjemmearbejde. Derudover føler en tredjedel, at de er blevet diskrimineret på deres arbejdspladser. Dette fremgår af Grænsehindringsrådets seneste undersøgelse af beboere i grænseområder rundt omkring i Norden.

I alt blev undersøgelsen besvaret af 2.676 personer, hvoraf 1.247 personer i Øresundsregionen. Langt størstedelen af ​​sidstnævnte – over 90 procent – er grænsependlere.

En ud af tre (30 procent) svarer, at de er blevet diskrimineret på deres arbejdsplads, fordi de er grænsependlere, og 17 procent har følt sig diskrimineret på deres studier eller i andre hverdagssituationer, fordi de pendler over grænsen.

Halvdelen af ​​respondenterne mener, at deres arbejdsplads i meget høj grad er blevet præget af covid-19, mens mindre end 15 procent siger, at den ikke er blevet så påvirket. En lige så stor andel – 50 procent – føler, at deres mobilitet over grænsen (i den pågældende region) er blevet kraftigt reduceret på grund af covid-19, og kun omkring ti procent mener, at den er blevet det i mindre grad.

Ud over bekymringerne over landenes forskellige restriktioner, grænseoverskridende regional information og socialforsikring som tidligere nævnt, er mange respondenter også bekymrede over information fra myndighederne, hvilken støtte der er til virksomheder, at kunne møde deres familie og hvordan beskatning fungerer ved hjemmearbejde.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelForskellige regler gør det vanskeligt at harmonisere billetsystemer over Sundet
Næste artikelStop for menneskehandel: MEP’erne vil have flere tiltag