Både Danmark og Sverige er i færd med at indføre digitale coronapas eller vaccinationsbevis

I slutningen af ​​måneden er det digitale danske coronapas klar. Foto: Flickr / Patrik Theander (CC BY-SA 2.0)

Den danske regering har startet arbejdet med at udvikle et digitalt coronapas, der kan bruges allerede i slutningen af ​​februar, hvis en sundhedsfaglig evaluering tillader det. Dette fremgår af coronasmitte.dk. Sverige planlægger også et digitalt coronapas, men vælger at kalde det et vaccinationsbevis, rapporterer SVT Nyheter. Det digitale svenske certifikat skal være på plads inden den 1. juni.

– Når Sverige og lande omkring os begynder at åbne sig, vil der sandsynligvis være krav til vaccinationscertifikater for at rejse og deltage i andre aktiviteter, siger digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) til SVT News.

Ifølge socialminister Lena Hallengren skal et sådant certifikat anerkendes af alle lande i verden for at arbejde.

I Danmark er arbejdet med et digitalt coronapas længere fremme, og det kan være klart inden udgangen af ​​februar. Indførelsen af ​​et coronapas opdeler befolkningen viser en meningsmåling fra Epinion, som er citeret af Danmarks Radio. 48 procent er for, at der anvendes coronapassager, så vaccinerede mennesker kan gå til en restaurant, mens 31 procent er imod dette.

Målet med coronapasset er, at det vil bidrage til en gradvis og ansvarlig genåbning af Danmark i henhold til oplysninger på coronasmitte.dk. Arbejdet med at udvikle coronapasset foregår i partnerskab med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet for at sikre, at der er en konkret efterspørgsel. Løsningen med digitale coronapas forventes at blive lanceret af Sundhed.dk i slutningen af ​​februar og svarer til Covid-19 testkortet, der i øjeblikket bruges som dokumentation for dem, der har modtaget negative testresultater på deres smittetest. Ideen er, at coronapasset kan bruges til f.eks. forretningsrejser for mennesker, der er blevet vaccineret mod covid-19.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelGenopretningen efter Covid-19: Hvordan EU’s vigtigste værktøj kommer til at virke
Næste artikelForskellige regler gør det vanskeligt at harmonisere billetsystemer over Sundet