32 mio. EUR tilbage i Interreg-finansiering til grøn innovation

Magnus Schönning er programdirektør for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, der i indeværende programperiode blandt andet har grøn omstilling som indsatsområde. Foto: News Øresund

Der er Interreg-midler tilbage på i alt 32 mio. euro i den nuværende programperiode til at ansøge om samarbejdsprojekter med fokus på grøn innovation. Det fremgik af et seminar arrangeret af Intereg Öresund-Kattgat-Skagerrak på Ystad Summit. Pengene på innovationsområdet er derimod sluppet op.

– I den nye programperiode har det grønne fået lige så stor værdi som innovation og iværksætteri. Det er også inden for den grønne omstilling, at de to helt store nyheder, cirkulær økonomi og klimatilpasning, er i vores program. Det har vi ikke i tidligere haft så eksplicit og tydeligt, sagde Magnus Schönning, programdirektør for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerraks programperiode løber fra 2021 til 2027 og har fire prioriterede områder: Innovation og iværksætteri, grøn omstilling, transport og mobilitet samt et grænseløst arbejdsmarked. Programmet har i alt 140 mio. euro, som skal fordeles til projekter, der involverer partnere i mindst to af landene Danmark, Sverige og Norge.