TV2 forventer dansk rejserekord over Øresund i påsken

Den svage svenske krone gør det billigt for danskere at være turist og handle i Sverige, hvilket betyder, at der forventes mange danske rejsende over Øresund denne påske. Foto: News Øresund

At det er nok at betale 66 øre for én svensk krone betyder, at TV2 i et indslag beretter om, at det for alvor tiltrækker danskere at rejse over Øresund for turisme og fordelagtig shopping. “Påskeferien ser ud til at sætte rekord for danske rejser over Øresund,” konstaterer tv-kanalen.

I indslaget siger rederiet Forsea, at man forventer over 80.000 gående passagerer onsdag til mandag i påskeferien, hvilket er et rekordstort antal. Allerede lørdag tog over 20.000 passager færgen mellem Helsingborg og Helsingør, hvilket angiveligt er det højeste tal siden marts 1992. På Øresundsbroen er den danske fritidstrafik 27 pct. højere sammenlignet med samme periode i 2019, altså før pandemien. Tidligere rejste flere svenske fritidsbilister til Danmark. Nu gør det modsatte sig gældende. Til News Øresund oplyser Øresundsbro Konsortiets adm. direktør Linus Eriksson: “Vi tror på trafikrekorder i vejene”. Han henviser til valutakursen og at togtrafikken over broen er aflyst fredag-søndag i påskeweekenden, samt at der er mange attraktive steder at besøge på begge sider af broen.

Ifølge TV2 har færgetrafikken fra Frederikshavn og Grenå også flere danske passagerer til Sverige. TV2 påpeger, at danske turister i Sverige kan høste af den svage svenske kronekurs, hvilket betyder, at de kan være turist og handle fordelagtigt i Sverige, mens det modsatte gør sig gældende for svenske turister i Danmark, i lighed med danske virksomheder, der eksporterer til Sverige. Men før 1992 var en svensk krone mere værd end en dansk krone, så her var det den omvendte situation, og i 2012 kostede det 90 øre. at købe en svensk krone.