Sveriges største parkeringshus i træ indviet i Malmø

Med sine 620 parkeringspladser bliver P-hus Sege Park Sveriges største parkeringshus bygget af træ. Foto: Parkering Malmø

I Malmø er der bygget et parkeringshus i træ med ladestandere til elbiler, solceller, regnvandsgenbrug, løsninger til optimering af energiflow og plantebeklædte facader. Det nye P-hus er det hidtil største i træ i Sverige og den første af træ i Sydsverige, oplyser Parkering Malmö, som er det kommunale parkeringsselskab i Malmø.

Tirsdag indviede Parkering Malmö sit nye, bæredygtige P-hus bygget i træ, P-hus Sege Park. Der er plads til 620 biler i huset, som også bliver et mobilitetsknudepunkt med cykelgarage, og hvor beboerne i området har mulighed for at leje bil, cykel og ladcykel. Parkeringspladsen er også udstyret med 120 ladestandere til elbiler. De oplades fra solceller på taget, og med et ejendomsbatteri kan solenergi lagres til aftener og nætter, hvilket gør energisystemet særligt innovativt. P-huset er designet til at være fleksibelt, så træmaterialet kan genbruges i en ombygning, fremgår det af Parkering Malmös hjemmeside.

P-huset ligger i Sege Park, et område i det østlige Malmø, der er under udvikling, og som skal være testområde for bæredygtige løsninger. Der skal bygges nye boliger, som forventes at huse 2.000 mennesker i området i 2025.

Källa: News Øresund