Sverige ikke med på listen af lande Danmark åbner grænsen for – fortsat dialog om løsning for Øresundsregionen

Den 15. juni åbner Danmark grænsen for turister fra Tyskland, Island og Norge -men ikke frSverige. Det meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) fredag på en pressekonference. De turister som har lov til at rejse ind skal kunne vise at de har booket overnatning i mindst seks dage ode  ikkovernatte i Københavns eller Frederiksbergs kommune. Statsministeren understregede, at Danmark er i dialog med Sverige om en regional løsning med særlig fokus på Øresundsregionen.

– Vi er meget optagede af Øresundsregionens ve og vel, sagde Mette Frederiksen.
– Det kan være at vi kan lave en regional løsning og det er vi i dialog med svenskerne om. Mette Frederiksen understregede, at Danmark er et lille land, der er vant til at modtage mange turister, og at det ønsker at være åbent, selv nu, da corona-pandemien har ramt Danmark og resten af ​​verden. Indtil 31. august forventer hun at åbne den danske grænse for de andre Schengen-lande og Storbritannien. Den regionale løsning, der diskuteres for Øresundsregionen, kan være klar allerede i løbet af sommeren.

Under pressekonferencen blev Mette Frederiksen mindet om, at der allerede er en omfattende dansk turisme i gang i det sydlige Sverige, da Sveriges grænser ikke er lukket. Omfanget af dansk turisme i Sverige og transittrafikken gennem Skåne til Bornholm er så stor, at søndag den 24. maj opstod timelange køer over Øresundsbroen med biler på vej tilbage til Danmark efter Kristihimmelfartsferien. I alt kørte 7.100 personbiler over Øresundsbroen i retning mod Danmark den dag.

Åbningen for turister fra Tyskland, Norge og Island betyder også, at den danske rejsevejledning ændres, så danske turister også kan besøge disse lande. Der vil også være regler for udenlandske turister, der får lov til at besøge i Danmark. På pressekonferencen blev det understreget, at kun turister fra Tyskland, Island og Norge, der kan vise dokumentation for, at de har booket en overnatning i mindst seks nætter i Danmark, får adgang til landet. Turister må heller ikke overnatte i København eller Frederiksberg kommune. Det er dog tilladt for de udenlandske turister at besøge København i løbet af dagen.

Mette Frederiksen bekræftede som svar på et spørgsmål, at fredagens meddelelse om grænseåbning har mere fokus på Jylland end København og den dansk-svenske Greater Copenhagen-region.
– En stor del af tysk og norsk turisme går til Jylland, kommenterede hun.

Det faktum, at Københavns og Frederiksbergs kommune  ikke har tilladelse til at modtage overnatningsturisterdenne sommer fra andre lande, forklares af, at smittesituationen er højere her end i resten af ​​Danmark, og at genåbningen af ​​grænserne finder sted på en ansvarlig måde og i henhold til et forsigtighedsprincip. I Jylland og på Fyn er der få covid-19 patienter indlagt til intensivbehandling, mens antallet af indlagte i Hovedstadsregionen er på et niveau, der er mere på linje med Region Skåne, se vedlagte nyhedsgrafik.

Den 14. marts lukkede Danmark grænserne med undtagelse af danske borgere, indbyggere i landet, pendlere og folk med særlige grunde. Senest i mandags blev omfanget af ​​de særlige grunde udvidet til også at omfatte: personer der har været i mindst seks måneders forhold til hinanden og forretningsrejsende, der ikke kan udsætte turen eller gennemføre mødet uden fysisk kontakt. (News Øresund)

Fakta: Danmark är fortsatt i dialog med Sverige och Finland om en öppning av gränsen före den 31 augusti. “I förhållande till Sverige kan inreserestriktionerna – såtillvida det kan skapas en betryggande modell – till exempel upphävas regionalt. Det kommer att vara särskild fokus mot Öresundsregionen”, skriver dansk Politi i ett faktaark om fredagens nya gränsbesked från den danska regeringen.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelEU vil have en ny strategi for bæredygtige fødevarer
Næste artikelBørn sår vilde blomster til gavn for biodiversitet