Svenskerne sætter fokus på ledige job i Helsingør Kommune

Bild av Andrea Piacquadio/Pexels.com

I oktober afholder Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg Danmarksuge. Målet er at matche svenske jobsøgende med virksomheder fra Helsingør Kommune.

Jobcenter Helsingør samarbejder med Arbetsmarknadsförvaltningen (AMF) om at skaffe svensk arbejdskraft til de virksomheder i Helsingør, der, pga den lave ledighed, har svært ved at finde medarbejdere lokalt. Én gang om året afholdes en HH-messe med deltagere fra virksomheder og jobsøgere fra begge sider af Sundet. Det samarbejde udvides løbende til at omfatte flere initiativer.

AMF arrangerer hvert år 5-6 såkaldte brancheuger for jobsøgende i Helsingborg. Nu vil de gerne tilbyde virksomheder i Helsingør deltage i en brancheuge, hvor temaet er ”at arbejde i Danmark” – dvs en ”Danmarksuge”.

Målet for en brancheuge er at screene og matche jobsøgende med virksomheder inden for brancher, hvor det kan være svært at finde medarbejdere.

Hvis der viser sig at være interesse fra virksomheder i Helsingør for en Danmarksuge, planlægger AMF i uge 40, en brancheuge, hvor virksomheder fra Helsingør matches med jobsøgende (jobparate borgere på offentlig ydelse) fra Helsingborg kommune.

Hvis din virksomhed er interesseret i at være med i Danmarksugen skal du senest 23. September kl 12:00, kontakte:

Maria Rosenlund, Matchare, AMF

Mobil +46 733-62 76 42

Mail maria.rosenlund@helsingborg.se 

Fakta om Danmarksugen:

Hvad kræver det af jer, som virksomhed?

  • I skal ta’ en dialog med matcher Maria Rosenlund, AMF, om jeres ledige stillinger og de profiler, I søger. (husk at det af skattemæssige årsager SKAL være fuldtidsstillinger)
  • Virksomheden skal en tur til Helsingborg i uge 40 og præsentere sig (tidspunkt efter aftale med AMF)

Hvad kan I forvente af de svenske kandidater, der deltager i en brancheuge?

  • Jobsøgende, der er interesserede i stillingerne screenes af Näringsliv och matchningsenheten hos AMF, som udvælger de kandidater, der er kvalificerede til at deltage i brancheugen
  • De jobsøgende møder til brancheugen mandag-fredag i uge 40 på fuld tid. Her får de information om det danske arbejdsmarked, deltager i virksomhedspræsentationer, trænes i ansøgninger og jobsamtalen samt udarbejder ansøgninger.
  • Fredag, som er den sidste dag i brancheugen, modtager matcherne ansøgninger. Samme dag gennemføres samtaler, ansøgerne screenes (igen) – og matcherne sender de mest kvalificerede kandidater videre til interviews i de rekrutterende virksomheder.
Tidligere artikelDanske Aller lukker sine redaktioner i Malmø og samler sine svenske aktiviteter i Stockholm
Næste artikelØresundsmetroens rute i Malmø skal undersøges