Stigende arbejdsløshed i Sverige — 3.000 flere arbejdsløse i Skåne

Antallet af registrerede arbejdsløse i Skåne er steget med næsten 3.000 personer på et år. Foto: News Øresund

Både arbejdsløsheden og varsler om afskedigelser stiger i Sverige, viser nye tal fra den svenske Arbetsförmedlingen. I oktober var 334.000 personer, svarende til 6,4 pct. af arbejdsstyrken i alderen 16-65 år, registreret som arbejdsløse hos arbejdsformidlingen i Sverige. Det er næsten 2.000 flere end i oktober 2022. Men antallet af arbejdsløse er kun steget i 6 af landets 21 amter og faldet i de øvrige. I Skåne steg antallet af arbejdsløse med næsten 3.000 til godt 58.300 i samme periode, en stigning på 5,4 pct. Arbejdsløsheden i Skåne var 8,6 pct. i oktober og har sammen med Södermanlands län den højeste arbejdsløshed i Sverige. Det er 0,1 procentpoint højere end for tolv måneder siden.

Samtidig er antallet af langtidsledige født uden for Europa faldet.

– Der har blandt andet været stor efterspørgsel på arbejdskraft, hvilket også har gavnet folk, der i længere tid har været væk fra arbejdsmarkedet. Men nu, hvor arbejdsløsheden generelt stiger, er der selvfølgelig også en risiko for, at disse mennesker vil blive ramt, siger Marcus Löwing, arbejdsmarkedsanalytiker hos Arbetsförmedlingen, i en pressemeddelelse.

I oktober blev mere end 6.750 personer afskediget i Sverige, hvilket er lidt over 200 flere end i september og over 1.750 flere end for et år siden.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelDen svenske inflation uændret i oktober — den danske inflation var næsten nul
Næste artikelDer er store klimabesparelser at hente ved at forebygge fødevaretab og madaffald i Europa