Skånetrafiken hæver billetpriserne for rejser over Øresund

Fra 1. februar hæves Skånetrafikens billetpriser i Skåne og på den anden side af sundet. Foto: News Øresund

Fra 1. februar hæves prisen på en enkeltbillet over Øresundsbroen med 12 kroner, og månedskortet bliver 50 kroner dyrere. Det står klart efter en beslutning i Region Skånes udvalg for kollektiv trafik i slutningen af sidste uge.

Det var i fredags, at trafikstyrelsen i Region Skåne hamrede de tidligere foreslåede stigninger i Skånetrafikens billetpriser igennem. For rejsende over Øresund betyder det blandt andet følgende prisstigninger:
• Enkeltbilletten via Øresundsbroen justeres med 12 kr.
• Månedskort via Øresundsbroen reguleres med 50 kr.
• Enkeltbillet med færge Helsingborg-Helsingør justeres med 12 kr.
• Månedskort via Helsingborg-Helsingør justeres med 80 kr.
Blandt andet hæves prisen på enkeltbilletten Malmø-København med knap 10 pct. til 135 kroner og månedskortet på samme rute med cirka 2 pct. til 2.395 kroner. En enkeltbillet Lund-Helsingør stiger med næsten 10 pct. til 137 kroner og månedskortet med cirka 4 pct. til 1.925 kroner.

Billetpriserne for tog og busser i Skåne justeres også. Enkeltbilletter til rejser i Skåne øges med mellem 3 og 10 kroner og månedskortet med mellem 55 og 110 kroner.
Bag stigningen ligger øgede omkostninger sidste år samt krav om et budget i balance.

– Mange af os vælger at rejse med offentlig transport i Skåne. Hver måned ser vi en stigning i rejser med både bus og tog. Vi står i en situation, hvor vi ikke ønsker at reducere trafikken, men tværtimod investere, så flere kan rejse med offentlig transport, siger Patrik Engfors, pris- og forretningschef hos Skånetrafiken, i en pressemeddelelse.

De nye priser træder i kraft den 1. februar i år. Prisreguleringen hænger sammen med ændringen i forbrugerprisindekset i 2022, som er opgjort af Sveriges Statistik.