Sassoli, Von der Leyen og Michel fremlægger prioriteter for Europas fremtid

Statements on the Future of Europe after presidential retreat in Bazoches by David SASSOLI, President of the European Parliament, Charles MICHEL, President of the European Council and Ursula von der LEYEN, President of the European Commission

Sassoli: ”Uden regler klarer kun de stærkeste sig, mens de svage bliver ekskluderet”

Sassoli, Michel og Von der Leyen mødtes i går i Jean Monnet-huset i Frankrig for at reflektere over de fremtidige udfordringer, som Den Europæiske Union står overfor. På den baggrund gav de i dag udtalelser i Parlamentarium-besøgscentret i Bruxelles.

Parlamentets formand, Sassoli, sagde blandt andet dette i sine svar til journalister:

”Stil jer selv dette spørgsmål: Hvorfor forsøger alle at splitte os i dag? Det gør de, fordi når der er fælles regler, lever vi bedre og forsvarer dem, der er svagere. Hvor der ikke er nogen regler, er det kun den stærkeste, der er klarer sig. Måske er de, der ønsker at splitte os, bange for en verden med regler. I øjeblikket tror jeg, at EU’s vigtighed ligger i det svar, vi giver til det spørgsmål. Ikke kun for os selv, men for en global verden, der har brug for regler. Uden regler vil den stærkeste sejre, og de svageste vil blive udelukket. Og det ønsker EU ikke ”.

Udtalelse fra David Sassoli, formand for Europa-Parlamentet

Udtalelse fra Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd

Udtalelse fra Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen