Sassoli: Parlamentet vil ikke acceptere en hvilken som helst aftale om det langsigtede budget

David Sassoli, Parlamentets formand

Parlamentsformand David Sassoli mindede EU’s ledere om, at Parlamentets godkendelse er nødvendig for, at EU-budgettet kan blive godkendt.

Sassoli talte ved begyndelsen af EU-topmødet, der skal få medlemslandene til at nå til enighed om deres holdning til, hvordan det næste langsigtede budget skal se ud. Budgettet for 2021-2027 bliver det første efter, at Storbritannien har forladt EU.

Han fortalte regeringslederne, at Parlamentet er klar til at afvise enhver aftale, der ikke giver EU råd til at adressere de mange udfordringer, man står over for.

“Vi skal udruste unionen med alle de nødvendige midler til at adressere de udfordringer, vi sammen står over for,” sagde han. “Den første og vigtigste er klimaforandringer. Den Grønne Aftale giver en ambitiøs plan for Europa til at blive det første klimaneutrale kontinent fra 2050. Det vil kræve en kæmpe økonomisk indsats.”

“Vi skal bruge resourcer til vækst og udvikling, til at støtte lande, virksomheder og mennesker i denne transition. Vi skal investere i forskning til at sikre, at Europa er foran og ikke er afhængigt af at importere nye teknologier, det ikke har været med til at udvikle.”

Parlamentet nåede til enighed om sin holdning til det langsigtede budget i 2018. Enhver aftale skal godkendes af Parlamentet, før den kan træde i kraft.

KILDEEuropa-Parlamentet
Tidligere artikelStor interesse for Dansk Byggeri og Maskinentreprenörernas Øresundskonference i Malmø i næste uge
Næste artikelØresundsregionen fik 27.000 flere indbyggere i 2019