“SAMMEN BYGGER VI BROER” – BROENS JUBILÆUMSTEMA

Jubilæumsbillede

“Sammen bygger vi broer” er Øresundsbrons jubilæumstema for 20 års jubilæum den 1. juli 2020. Fødselsdagen vil blive markeret den 1. juli – både på broen og ved betalingsanlægget.

– Vi markerer og fejre broen den 1. juli og glæder os over Malmøs planer om en folkefest på stranden samme dag, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør for Øresundsbron.

Kommunalbestyrelsen i Malmø skal ifølge avisen Sydsvenskan nu beslutte, om de skal bidrage økonomisk til eventprojektet. Tanken er, at eventet skal finansieres i samarbejde med Region Skåne.

– Vi er rigtig glade for initiativet og vil sørge for, at fødselsdagsmarkeringen også vil blive mærket ved stranden i Malmø. For os er det vigtigt at det bliver noget, som begge sider af broen kan deltage i. Vi vender tilbage med yderligere information, når vi nærmer os årsdagen, siger Ullman-Hammer.

Jubilæumstemaet er en del af broens værdi: brobygger. Med temaet “Sammen bygger vi broer” vil Øresundsbron vise, at der siden broen blev indviet, er blevet bygget mange broer i regionen – kulturelle, menneskelige og erhvervsmæssige relationer.

– Ikke alle broer er bygget endnu, men vi vil fremhæve, at der på bare 20 år er sket store fremskridt. Øresundsbron har haft stor betydning og gjort det muligt at bygge mange forskellige broer mellem Danmark og Sverige, ved at hjælpe mennesker og aktører i Øresundsregionen. Vi ser frem til endnu flere muligheder og broer i fremtiden, siger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarlig for Øresundsbron.

– Der vil i løbet af året blive vist portrætfilm med forskellige typer af brobyggere.

Udover fødselsdagsmarkeringen den 1. juli og jubilæumsportrætterne, vil Øresundsbron også arrangere et seminarium ved brofæstet den 1. juli, kundeaktiviteter og tilbud.

– Vi lancerer senere på måneden en jubilæumside på vores hjemmeside, hvor der løbende vil være jubilæumsmateriale. Her vil broens mange milepæle også være repræsenteret, siger John Alexander Sahlin.