Sådan forholder vi os til corona-virus i Københavns Kommune

Foto: Pixabay

Københavns Kommune følger sundhedsmyndighedernes anvisninger nøje. Alle skoler, institutioner, borgercentre mv. fungerer som normalt.

Københavns Kommune fungerer som normalt. Det vil sige, at hverdagen på skoler, daginstitutioner, plejehjem, fritidstilbud, jobcentre eller andre dele af kommunen er uændret.

Vi følger situationen tæt og træffer de nødvendige forholdsregler i tråd med myndighedernes anbefalinger. Hvis situationen ændrer sig, vil skoler, institutioner mv. informere deres brugere direkte.

Sådan skal du forholde dig

Hvis der ikke er mistanke om sygdom, kan man komme i Københavns Kommunes institutioner og på Københavns Kommunes arbejdspladser som normalt – også selv om man har rejst i områder med smitte. Det gælder både borgere og medarbejdere. Områder med smittespredning er per 27. februar: Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Iran og Italien i regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Hvis der er mistanke om sygdom (feber OG hoste, vejrtrækningsproblemer), OG man har været i et af områderne med smitte inden for de sidste to uger/har været i direkte kontakt med en person under mistanke for corona-virus, skal man blive hjemme, ringe til egen læge eller 1813 og følge lægens anvisninger. 

Og som altid skal man blive hjemme, hvis man er syg. Det gælder både borgere og medarbejdere.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Vi opfordrer til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at beskytte både sig selv og andre mod smitte:

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk