Parlamentet i denne uge: Det langsigtede budget og menneskerettigheder

Launch of the new European Parliament.

Europa-Parlamentet genoptager arbejdet med diskussioner om det langsigtede budget, menneskerettigheder og Covid-19.

Budgetudvalget vil tirsdag diskutere forhandlingerne om det langsigtede budget for EU, en reform af EU’s indtægtskilder og Covid-19 genopretningsplanen.

Udvaget for miljø og folkesundhed vil blive opdateret med seneste nyt om Covid-19 onsdag af Andrea Ammon, der er direktør for det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol. MEP’erne vil også stemme om at opdatere EU’s civile beskyttelsesmekanisme, der blev oprettet som en EU-reserve for medicinsk udstyr (såsom respiratorer) som en del af EU’s modsvar til coronaviruspandemien.

MEP’erne i underudvalget for menneskerettigheder vil mandag diskutere menneskerettigheder i den Demokratiske Republik Congo med Dr. Denis Mukwege, vinderen af Parlamentets Sakharovpris i 2014 og Nobelprisvinder i  2018. Denis Mukwege har modtaget dødstrusler for at fordømme overtrædelser af menneskerettigheder og seksuel vold mod kvinder den seneste tid.

Onsdag vil udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender diskutere en rapport om implementeringen af nationale integrationsstrategier for romabefolkningen.

Torsdag vil udvalget for det indre marked og forbrugerbeskyttelse diskutere muligheder og udfordringer ved nye teknologier inklusiv kunstig intelligens, og hvordan EU skal regulere disse områder.

Til at øge kendskabet til børn med kræft vil Europa-Parlamentet deltage i den internationale børnekræftmåned ved at lyse sine bygninger i Bruxelles op i guld i den første uge i september. Bekæmpelse af sygdommen er en prioritet for EU og i juni oprettede Parlamentet et særligt udvalg til at bekæmpe kræft.

Mere