Nye puljer til den grønne omstilling åbner snart

Der er gode mulighed for at virksomheder kan få støtte til den grønne omstilling. Vi har samlet et overblik over relevante puljer.

En kvart milliard skal sikre virksomhederne de rette kompetencer til den grønne omstilling

Frem til den 15. juni 2022 har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbent for ansøgninger til to forskellige indsatser inden for uddannelse og social inklusion. Indsatserne skal bidrage til at afhjælpe mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en stor udfordring landet over. Det gælder også her i Helsingør Kommune. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en kvart milliard, som skal bidrage til at løse de rekrutteringsudfordringer og nye behov for kvalificeret arbejdskraft, som den grønne omstilling medfører.

Få et hurtigt overblik over puljerne, krav og frister:

1. Efteruddannelse og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft
Det skal være muligt for virksomhederne at hyre de rette kompetencer ind og få del i de muligheder, som den grønne omstilling giver.
Kompetencer til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder | Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Ansøgningsfrist 18. maj 2022.

2. Uddannelse og social inklusion
Vi skal have de mennesker med, som står på kanten af arbejdsmarkedet med. Derfor er en del af de nye midler målrettet en udvidelse af arbejdsstyrken på længere sigt.
En arbejdsstyrke til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder | Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Ansøgningsfrist den 15. juni 2022.

3. Tilskud til grønne energiprojekter
Private virksomheder inden for de fleste brancher kan søge tilskud til næsten alle typer projekter, der sparer energi. Tilskuddet dækker op til 50 % af omkostningerne afhængigt af virksomhedens størrelse. Virksomheder kan bl.a. få tilskud til udskiftning af kedel til varmepumpe, etablering af varmegenvinding, forbedring af klimaskærm og energioptimering af procesanlæg.
Ansøgningsfrist: 21. april 2022. Puljen åbner desuden for ansøgninger i maj og august 2022.

Kilde: Helsingør Kommune