Norrköping underskriver hensigtserklæring om etablering af en ny virksomhed til produktion af bæredygtigt flybrændstof

Swedish Biofuels första fullskaliga fabrik för produktion av transportbränsle innehållande förnybara komponenter som alkoholer ska byggas i Norrköping. Foto: News Øresund

Der etableres en fabrik til produktion af bæredygtigt transportbrændstof i Norrköping. I denne uge underskrev Norrköping kommune en hensigtserklæring med Swedish Biofuels AB, som vil fremstille og markedsføre bæredygtigt flybrændstof. Den planlagte fabrik til produktion af bæredygtigt transportbrændstof bliver Swedish Biofuels’ første fuldskalafabrik. Dette rapporteres af SVT.

Swedish Biofuels leverer videnskabelige og tekniske løsninger til produktion og omdannelse af alkohol til bæredygtige transportbrændstoffer. Fabrikken planlægges opført på privat grund, og hensigtserklæringen er knyttet til, at kommunen bistår med forskellige typer tilladelsesprocesser.

Endnu en svensk fabrik til produktion af grønt brændstof er ved at blive bygget af Ørsted. Det gælder virksomheden FlagshipOne i Örnsköldsvik, der fra 2025 med fokus på den globale shippingindustri vil producere 50.000 tons e-metanol om året ved hjælp af såkaldt power-to-x-teknologi med fokus på den globale shippingindustri.