Maksimalt 8 personer er tilladt ved offentlige sammenkomster i Sverige

Det er meningen, at beslutningen skal træde i kraft den 24. november og gælde i fire uger. Foto: News Øresund

Fra 24. november er det ikke tilladt at forsamles mere end otte personer i Sverige. Forslaget vil blive forelagt til øjeblikkelig høring, inden regeringen kan træffe en endelig beslutning om spørgsmålet. På en pressekonference mandag sagde statsminister Stefan Löfven (S), at beslutningen også skulle tjene som norm for alle private begivenheder.

Loftet for offentlige sammenkomster har tidligere været 50 personer. På pressekonferencen meddelte statsministeren, at regeringen arbejder på en blanding af anbefalinger og forbud, men at den kraftigt øgede smittespredning i samfundet betyder, at der nu kræves udvidede forbud.

– Dette er en meget indgribende foranstaltning, men absolut nødvendigt, sagde statsministeren ifølge TT.

Det er meningen, at beslutningen skal træde i kraft den 24. november og gælde i fire uger. Derefter vil man evaluere, om forbuddet skal forlænges over jul og nytår. Statsministeren sagde også på pressekonferencen, at flere mennesker skal tage ansvar for at reducere deres sociale kontakter og undgå f.eks. middage, fester og besøg i træningscentre. Regeringen kan ikke lovgive om private begivenheder, men håber, at loftet på maksimalt otte personer vil fungere som en norm i samfundet.