Majoritetet af danske og svenske arbejdstagere i Øresundsregionen har ingen planer om at pendle over sundet

Hveranden skåning og 2/3 af danskerne, mener det er usansynligt at de skulle begynde at pendle over Øresund. Foto: News Øresund

Hveranden skåning og 2/3 af danskerne, mener det er usansynligt at de skulle begynde at pendle over Øresund. Lange rejsetider og dyre transporter er blandt de svar som 1.000 ikke-pendlere fra Skåne, København og Helsingør har givet i en undersøgelse for det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen foretaget af Norstat.

For at styrke et integreret arbejdsmarked skal der bl.a. arbejdes på nationalt niveau for at skatteaftalen bliver tidsvarende og ikke bliver en hindring for de over 17.000 personer, der allerede arbejdspendler og for at tiltrække nye mulige pendlere. Det menar Greater Copenhages administrerende direktør Tue David Bak.

Desuden skal infrastukturen forbedres både i forhold til pålidelige afgange, men også billigere billetpriser udtaler han i et indlæg fra Greater Copenhagen hvor Tue David Bak også understreger betydningen af, at der bygges en ny Øresundsforbindelse mellem København og Malmø.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelBanker kræver svenske ID-dokumenter for at udstede bank-ID til danskere
Næste artikelMalmø nærmer sig 400.000 indbyggere i 2033 ifølge ny befolkningsprognose