Lund kåret til Sveriges bedste miljøkommune – skånske kommuner topper tre af fire kommunegrupper

Ud over at blive kåret som årets bedste miljøkommune i hele Sverige, blev Lund også rangeret højest i kategorien "Mellemstore byer og kommuner". Foto: News Øresund

Tre kommuner i Skåne er blandt de 10 bedste miljøkommuner i Sverige ifølge avisen Aktuell Hållbarhets årlige rangliste over kommunernes miljøarbejde. Lund rangerer højest, tæt fulgt af Malmø på andenpladsen. På sjettepladsen ligger Helsingborg. Det er 15. år i træk, at undersøgelsen gennemføres.

Vinderne af Skåne kommune blev ligeledes udvalgt i tre ud af fire andre kommunale kategorier i undersøgelsen. Lund blev også rangeret højest i kategorien “Mellemstore byer og kommuner”. I kategorien “Store byer og kommuner tæt på storbyområder” vinder Malmø, og blandt “Landkommuner” ligger Simrishamn helt i top.

I sidste års undersøgelse var topplaceringerne mellem Lund og Malmø byttet om. På det tidspunkt var Malmø højest rangeret, og Lund kom på andenpladsen. Malmø og Helsingborg er de kommuner, der har modtaget flest topplaceringer gennem årene. (News Øresund)

FAKTA: Aktuell Hållbarhets årlige rangliste
Kåringen Sveriges mest miljøvenlige kommune gennemføres hvert år af magasinet Aktuell Hållbarhet og består af tre dele: Aktuell Hållbarhets undersøgelse, klimadata og forbrugsbaserede udledninger samt eksterne data.