Kræftselskab fra Lund sælger rettigheder til ledende lægemiddelsfirma

Diaprost er en del af Lunds science park Medicon Village. Foto: News Øresund

Selskabet Diaprost har solgt rettighederne til deres forskning inden for behandling af prostatakræft. Køberen hører til blandt verdens 10 største lægemiddelsfirmaer, siger administrerende direktør.

En aftale til en værdi op imod 103 mio. dollars – svarende til knap 700 mio. danske kr. – er indgået mellem Diaprost og et af verdens største lægemiddelsselskaber. Det oplyser Diaprost i en pressemeddelelse.

I første omgang har lægemiddelsfirmaet betalt 87 mio. danske kroner til Lund-selskabet for rettighederne til prostataforskningen. En resterende betaling på op omkring 600 mio. danske kr. kan vente forude, hvis de kommercielle mål opnås.

Diaprost, der fra science parken Medicon Village i Lund udvikler en behandling mod prostatakræft, vil ikke afsløre navnet på køberen, oplyser selskabets direktør Johan Drott til mediet Rapidus. Han siger, at næste trin i udviklingen bliver fase 1-studier.

Begge parter har haft et strategisk udviklingssamarbejde siden 2017. Diaprost blev etableret i 2005 i et samarbejde mellem forskere fra Lunds Universitet og private investorer. (News Øresund)

NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.