København bliver verdens arkitekturhovedstad 2023 – initiativer gennemføres også i Malmø

Københavns år som verdens arkitekturhovedstad har titlen "Copenhagen in Common". Foto: News Øresund

I år er København verdens arkitekturhovedstad, udpeget af FN-organisationen UNESCO, og i juli er byen vært for den internationale organisation UIA’s verdenskongres. Malmø har tilsluttet sig og gennemfører i samarbejde med København initiativet “Malmø in the making”, der blandt andet har særligt fokus på byudvikling i områderne Rosengård og Nyhamnen.

Københavns arkitektur-år har fået titlen “Copenhagen in Common” og skal sætte fokus på historie, hverdagsliv og natur med en række arrangementer rundt omkring i byen og regionen i løbet af 2023. Den officielle åbningsceremoni finder sted den 17. januar på Københavns Rådhus. Malmø Kommune samarbejder med København gennem initiativet “Malmø in the making“. Det indbefatter blandt andet en opfordring til at finde to teams, der har lyst til at arbejde med byudvikling – “inkluderende, eksperimenterende og specifikt i områderne Rosengård og Nyhamnen”. I løbet af september er der ligeledes planlagt en række offentlige arrangementer for Malmøs indbyggere, hvor programmet i øjeblikket er ved at blive udarbejdet i samarbejde med lokale aktører.

UIA’s verdenskongres afholdes den 2.-6. juli i København, har temaet “Sustainable Futures – Leave No One Behind” og forventes at samle 10.000-15.000 arkitekter og fagfolk fra hele verden. Konferencen afholdes hvert tredje år.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelØresundspendlere kan få dansk MitID med pas
Næste artikelElbilsalget stiger i både Danmark og Sverige – Samtidig faldt det samlede bilsalg