Helsingborg følger trenden og danner et innovationsdistrikt

Parken bliver Helsingborgs nye mødested for innovation og kommer til at spille en central rolle i byens nye innovationsdistrikt. Pressefoto: Anders Ebefeldt

Malmø har dannet et Startup Districtfå kilometer væk ligger Lund Innovation District og i denne uge var det Helsingborgs tur med Helsingborg Innovation District, da byen indviede sit nye mødested for innovation, Parken i Oceanhamnen.

“Innovationsdistrikter er et relativt nyt fænomen, der etableres rundt om i Europa,” konstaterer Helsingborg i en pressemeddelelse. Et innovationsdistrikt defineres som et afgrænset geografisk område, hvor virksomheder samles for at samarbejde. Parken bliver Helsingborgs centrum for innovation og et mødested for byen, erhvervslivet og den akademiske verden.

– Som by skal vi være der, hvor erhvervslivet og den akademiske verden bevæger sig hen samt forenkle samarbejdet. Vi står over for komplekse udfordringer, som kræver, at vi både driver vores egne initiativer for velfærdsinnovation og samtidig er åbne for at være testbænk. I begge tilfælde kræver innovationsarbejdet samarbejde med forskning og industri, og det vil vi bruge dette sted til,” siger Christian Orsing (M), formand for kommunalbestyrelsen i Helsingborg, i en kommentar.

Parken ligger i det nye distrikt Oceanhamnen, hvor tech-hubben Hetch også ligger. Inden for gåafstand ligger Lunds Universitets Campus Helsingborg, og byen er også hjemsted for Sveriges eneste e-handelsinkubator og en række innovationstests, der omfatter mikromobilitet, VR-løsninger såsom konflikthåndtering i LSS-pleje og IoT io-klasseværelser i skoler for at måle klimapåvirkning.