Formand Sassoli vil blive hædret på plenarmødet

Europa-Parlamentet vil hædre Formand Sassoli i en ceremoni på mandag i Strasbourg

Europa-Parlamentets formand David Sassoli afgik ved døden den 11. januar. Parlamentet vil ære hans minde ved en ceremoni næste mandag i Strasbourg.

Europa-Parlamentets formand David Sassoli afgik ved døden tidligere i dag i Aviano (Italien), hvor han havde været indlagt siden den 26. december. Sassoli var medlem af Europa-Parlamentet siden 2009, og blev i juli 2019 valgt til formand for første halvdel af Parlamentets valgperiode.

Formand Sassoli indførte ekstraordinære foranstaltninger, der gjorde det muligt for Europa-Parlamentet at udføre sine opgaver og udøve sine beføjelser i henhold til traktaterne under pandemien. Han spillede også en fremtrædende rolle for et ambitiøst langsigtet EU-budget, og en effektiv genopretningsfacilitet. Desuden tog den afdøde formand initiativ til at Parlamentet viste solidaritet med de mindrebemidlede, da krisen først ramte, med støtteforanstaltninger i Europa-Parlamentets værtsbyer, såsom måltider til velgørenhedsorganisationer og husly i Parlamentets bygninger til kvinder udsat for vold. Formand Sassoli var fast besluttet på at tage ved lære af pandemien og iværksatte også en omfattende refleksionsøvelse med MEP’erne for at gentænke og styrke det parlamentariske demokrati.

Som dedikeret europæer understregede nu afdøde formand Sassoli i sin tale på Det Europæiske Råds møde i december for få uger siden, at “hvad Europa har mest brug for — er et nyt projekt af håb. Jeg tror, at vi kan opbygge dette projekt på grundlag af en stærk trestrenget tilgang: et Europa der er innovativt, et Europa der beskytter og et Europa der oplyser.”

Mindehøjtidelighed

Der vil blive afholdt en ceremoni til ære for Sassoli mandag den 17. januar ved åbningen af plenarmødet i Strasbourg med deltagelse af den tidligere MEP og nuværende italienske premierminister Enrico Letta.

David Sassolis kiste vil torsdag den 13. januar kl. 10.00-18.00 være at finde i Sala della Protomoteca of the Campidoglio, som er hovedsæde for Roms kommune. Selve begravelsen vil finde sted fredag den 14. januar kl. 12.00 i kirken Basilic af Santa Maria degli Angeli.

Valg af ny formand for Europa-Parlamentet

Som beskrevet i forretningsordenen (artikel 20) varetages det midlertidige formandskab af institutionens første næstformand i dagene forud for valget af den nye formand. Som oprindeligt planlagt, inden præsident Sassoli pludselig bortgang, finder valget af institutionens formand for anden halvdel af valgperioden sted næste tirsdag under plenarmødet i Strasbourg. Derefter følger valget af næstformænd og kvæstorer.

Europa-Parlamentet