Europadagen 2021

I år på Europadagen d. 9. maj 2021 inviterer vi jer til at fejre dagen med os. Tag familie eller venner med på skattejagt eller byvandring og oplev EU i hjertet af København. Her vil I lære om EU gennem levende fortællinger, sjove lege og konkurrencer. Alle er inviteret, og alle kan være med. Det er gratis at deltage. I kan læse mere om byvandringen og skattejagten herunder. Vi glæder os til at fejre Europadagen med jer:

Dato: 09/05/2021 – 00:00

Læs mere om Byvandringen

Læs mere om Skattejagten

OBS: Databeskyttelseserklæring i forbindelse med Europadagen 2021 – PDF iconKlik her…

Hvorfor er det lige, at busserne kører med europaflaget den 9. maj? Jo, den 9. maj er Europadagen, hvor man fejrer dannelsen af den Europæiske Union. Datoen er valgt, da det var den dag tilbage i 1950, hvor den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, fremlagde planen for, hvad der senere skulle blive til den Europæiske Union.

Baggrund:

9. maj er Europadagen – årsdagen for Schuman-erklæringen:
 
For 70 år siden, den 9. maj 1950, tog Frankrigs daværende udenrigsminister, Robert Schuman, det første skridt mod grundlæggelsen af det vi i dag kender som Den Europæiske Union. Han læste en erklæring op for den internationale presse i Paris, hvori han opfordrede Frankrig, Tyskland og andre europæiske lande til at lægge deres kul- og stålproduktion sammen som ”et første, reelt grundlag for en europæisk føderation”. At han, blot fem år efter afslutningen på den mest forfærdelige konflikt i Europa, foreslog at overdrage ansvaret for kul- og stålindustrien – den selvsamme sektor, der havde muliggjort krigen – til en overstatslig europæisk institution, er bemærkelsesværdigt. De lande han henvendte sig til havde næsten tilintetgjort hinanden, og på daværende tidspunkt var det modigt at forestille sig, at genforsoning skulle kunne komme på tale.

Siden 1985 har den 9. maj været Europa-dag, som i medlemsstaterne markeres med offentlige arrangementer

LÆS OGSÅ: Europadagen 2021Læs mere om Europadagen…Mere om grundlæggerne af EU og om Den Europæiske Unions historie