Det bliver nemmere at rejse over Øresund denne sommer

Fra den 31. maj er kravet om at fremvise en negativ covid 19-test ved indrejse i Sverige blevet fjernet for rejsende fra de nordiske lande. Foto: News Øresund

Svenskere, der ønsker at rejse til Danmark denne sommer, har gode muligheder for at gøre det. Alle, der er fuldt vaccinerede, og som har passeret to uger siden den sidste vaccineindsprøjtning, kan rejse ind i Danmark. En negativ covid 19-test (hurtigtest) giver også ret til indrejse. Kravet om at blive testet og isoleret efter indrejse gælder ikke længere for svenskere. De lempede indrejseregler, som den danske regering indførte den 26. juni, vil gøre det lettere at tage på ferie i både Danmark og Sverige i løbet af sommeren. For danskere og andre nordboere er det endnu lettere at komme ind i Sverige, som den 31. maj åbnede grænserne helt for de andre nordiske lande uden krav om negativ covid-test eller vaccinationsattest.

Danmark gav Sverige og de fleste andre EU-lande grønt lys og lempede kravene til indrejse i landet fra den 26. juni. De nye regler vil gøre det lettere for svenskere og danskere at rejse over Øresund i løbet af sommeren. Den væsentligste forskel fra tidligere er, at kravet om isolation og testning efter ankomsten til Danmark er fjernet for svenskere, og det samme gælder for danskere, der har været i Sverige og rejser hjem igen. Med regelændringerne er der også færre indrejseregler tilbage, der specifikt gælder for indbyggere i grænseregionerne Skåne, Blekinge, Halland og Västra Götaland.

Hvis reglerne ændres, f.eks. i tilfælde af øget smittespredning i samfundet igen, kan de senest opdaterede regler for indrejse i Danmark findes på hjemmesiden www.coronasmitte.dk

Dette gælder for danskere, der rejser ind i Sverige:

* Fra den 31. maj er kravet om at fremvise en negativ covid 19-test ved indrejse i Sverige blevet fjernet for rejsende fra de nordiske lande. Der er heller ikke noget krav om isolation efter ankomsten til Sverige.

* Danskere, der har besøgt Sverige, skal ikke isoleres eller tage en covid-test, når de vender tilbage til Danmark.

Detta gäller för svenskar vid inresa till Danmark:

* För att kunna resa in i Danmark krävs dokumentation som visar ett av följande:

– Färdig vaccinering, där minst två veckor och högst åtta månader ska ha passerat mellan att den sista vaccinsprutan togs och inresan till Danmark.

– Ett negativt covid 19-snabbtest, som är högst 72 timmar gammalt (PCR-test), eller som är högst 48 timmar gammalt (antigen-test).

– Ett positivt PCR-test, som är minst två veckor och högst sex månader gammalt, och som visar tillfriskning från covid-19, det vill säga att man inte längre är smittsam.

* Sedan den 26 juni finns det inte längre krav om att gå i isolation eller testa sig efter inresa till Danmark. Det kravet har tidigare gällt för svenska medborgare, medan boende i gränsregionerna Skåne, Blekinge, Halland och Västra Götaland har varit undantagna från test- och isolationskravet.

* Alla får nu lov att resa in i Danmark, oavsett sitt syfte med resan, så länge dokumentationskravet i punkt ett är uppfyllt.

* Barn och unga under 15 år är undantagna dokumentationskraven i första punkten.

* Vid inresa med flyg och med transit på flygplatsen i Danmark innan man reser vidare till annat land, finns det inget krav på covid 19-test efter inresan till flygplatsen. Däremot måste man ha tagit ett PCR-test högst 72 timmar före flygresan till Danmark .

Vigtige links:

Reglerne for indrejse til eller via Danmark på regeringens hjemmeside coronasmitte.dk

Udenrigsministeriet rejseanbefalinger

Ved spørgsmål vedrørende indrejseregler til Danmark kan stilles politiets hotline på +45 70206044

Regler for indrejse til Sverige under coronapandemien – svensk politis hjemmeside

KILDENews Øresund
Tidligere artikelCybersikkerhed i EU — Kommissionen foreslår en fælles cyberenhed, der skal forbedre reaktionen på omfattende cyberhændelser
Næste artikelParlamentsformand Sassoli: EU skal bekæmpe ulighed