Danmarks største havn i Aarhus under pres – containere hober sig op i venten på levering

For at kunne håndtere alle de containere, der kommer til og fra Danmark via landets største havn i Aarhus, har kommunen nu givet tilladelse til at stable op til syv containere oven på hinanden. Foto: News Øresund

De globale forsyningskæder er under stort pres, hvilket er tydeligt i Danmarks største havn, Aarhus. Her har kommunen nu givet tilladelse til at stable syv containere oven på hinanden for at få plads til alle de varer, der i øjeblikket hverken kommer ind eller ud af havnen. Det skriver Berlingske.

Det finns flera anledningar till att leverenskedjorna just nu inte fungerar optimalt. Exempelvis har coronakrisen medfört färre flygningar vilket innebär att mer gods ska fraktas via fartyg och nyligen stängdes en av Kinas största hamnar ner under en månad på grund av ett coronautbrott.

För Aarhus hamn, som står för 65 procent av Danmarks import och export av containrar, står nu containrarna på hög i väntan på fortsatt leverans. Under 2021 års första sex månader ökade antalet hanterade containrar med 21 procent jämfört med samma period i fjol.

– Det er en enorm vækst, og det har jo nogle følgevirkninger for de omkringliggende erhverv med øget transport og tilsvarende vækst i andre associerede brancher. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel på skibe og containere på verdensmarkedet, og lige nu er alt, hvad der kan sejle, på vandet, säger Thomas Haber Borch, vd för Aarhus hamn, till Berlingske.