Corona-ramte virksomheder kan søge omstillingspulje på 178 mio. kr.

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Virksomheder, der har oplevet tab på grund af coronakrisen, kan nu søge om penge via Omstillingsfonden. Lokale virksomheder opfordres til at søge.

Den 5. oktober bliver der åbnet op for, at man som virksomhed kan søge den nye Omstillingspulje på 178 millioner. For at kunne søge skal man have oplevet et omsætningstab på minimum 25 procent på grund af corona-krisen.

Det er Folketinget, der har vedtaget puljen, hvorfra der tidligere er uddelt tæt på en kvart milliard kroner til mere end 700 danske virksomheder primært i turismebranchen og oplevelseserhvervene. Målet med denne ansøgningsrunde er at nå endnu bredere ud til flere brancher og virksomheder i hele landet med tilskud til grøn omstilling, digitalisering og kompetenceløft.

Borgmester Benedikte Kiær har en klar opfordring til de lokale virksomheder:

”Jeg vil helt klart anbefale de lokale virksomheder, at de søger puljen, hvis de lever op til ansøgningskriteriet. Både store og mindre virksomheder kan søge, og pengene kan blandt andet bruges til at indkøbe nyt udstyr, bygge om eller indkøbe specialistrådgivning. Det kan være en hjælpende hånd til at få sin virksomhed godt videre.”

Mange virksomheder har allerede fået glæde af puljen

I de to første runder af Omstillingspuljen er en stor del af midlerne gået til udvikling af bedre kundeoplevelser samt digitale løsninger, der gør det muligt at sælge varer og ydelser online. I den hårdt ramte turistbranche har mange restauranter og hoteller bl.a. fået støtte til ny indretning, digitalt udstyr, udvikling af take-away løsninger og nye kundeprogrammer. 

En offentlig tilskudspulje, der er nem at søge

Formanden for Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør Kommune Jacob Runge Olsen håber, at mange virksomheder i Helsingør Kommune gør brug at ordningen:

Mange af vores virksomheder i Helsingør Kommune efterlyser tilskudsmuligheder, der ikke kræver alt for meget skrivebordsarbejde. Omstillingspuljen er på mange måder nem at søge, fordi den ikke stiller så store krav rent administrativt. Vi har mange virksomheder der har brug for at investere i digitale kompetencer og fremtidens krav til grøn omstilling. Omstillingspuljen er en oplagt mulighed for at komme i gang med det arbejde,” siger Jacob Runge Olsen.

Omstillingspuljen kan søges indtil den 28. oktober og information om, hvordan man søger og hvilke kriterier, der skal være opfyldt, findes på Erhvervshus Hovedstadens website.

Kilde: Helsingør Kommune

KILDEHelsingør Kommune
Tidligere artikelEuropa-Parlamentet kræver handling for at forbedre trafiksikkerheden
Næste artikelHvordan tackler EU kønsbaseret vold?