Ansøg nu om Karlsprisen for unge 2021

Karlsprisen for unge 2021. Billedkilde: Europa-Parlamentet

Er du mellem 16-30 år og arbejder på et projekt med en europæisk dimension? Så ansøg om Karlsprisen for unge 2021 og få mulighed for at udvikle dit projekt yderligere inden 22. februar.

Karlsprisen for unge, der arrangeres af Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen, og uddeles hvert år til et europæisk projekt af unge mellem 16-30 år. De vindende projekter viser praktiske eksempler på den europæiske integrationsproces. Du kan indsende dit projekt mellem d. 9. november 2020 og 22. februar 2021.

Prisen

Tre vindere vil blive valgt ud af 27 projekter nomineret af de nationale juryer. Repræsentanter fra alle de 27 projekter vil blive inviteret til prisoverrækkelsesceremonien i Aachen i maj 2021.

Vinderprojektet løber med en præmie på 7.500 euro, andenpladsen får 5.000 euro og tredjepladsen 2.500 euro.

Reglerne

Projekter kan indsendes individuelt, men helst gruppevis. De bør fremme europæisk og international forståelse, fremme udviklingen af en fælles følelse af europæisk identitet og integration, tjene som forbillede for unge, der bor i Europa, og give praktiske eksempler på europæere, der lever sammen i et fællesskab.

Du kan finde mere information om reglerne, og hvordan du deltager på Karlsprisens hjemmeside.

Vinderne af Karlsprisen for unge i 2020

På grund af pandemien kunne prisoverrækkelsen i maj 2020 ikke finde sted. Nationale jurier valgte de nationale vindere, men en europæisk vinder blev ikke kåret. Vinderne i både 2020 og 2021 vil derfor blive annonceret og modtage deres priser i 2021.

I 2019 gik førstepræmien til projektet Europhonica (RadUni – Associazione Operatori Radiofonici Universiari) fra Italien, et fælles radioprogram, der giver uafhængige studenter- og universitetsmedier mulighed for at komme til orde. Andenpræmien gik til det finske projekt Dit europæiske medborgerskab, der giver finske unge mulighed for at lære om EU’s beslutningsproces og europæiske kulturer på en spændende og konkret måde og tredjepladsen gik til det østrigske projekt Muslimer mod antisemitisme, Muslimische Jugend Österreich.


Sociale medier

Følg også med på de sociale medier via hashtagget #ECYP2021.

Mere

KILDEEuropa-Parlamentet
Tidligere artikelVacciner: Kontrakt mellem Europa-Kommissionen og AstraZeneca nu offentliggjort
Næste artikelTre ud af fem danskere forventer at holde sommerferien i hjemlandet