Tre ud af fem danskere forventer at holde sommerferien i hjemlandet

Over halvdelen af danskerne forventer ligesom sidste år at tilbringe sommerferien inden for landets grænser. Foto: News Øresund

59 procent af danskerne regner med at, at sommerferien i år skal tilbringes i Danmark, mens 22 procent forventer at tage til udlandet, ifølge en ny undersøgelse.

Over halvdelen af danskerne indstiller sig på at holde årets sommerferie i Danmark. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov på opdrag af Danske Bank.

Ud af et repræsentativt udsnit på 1.000 udvalgte danskere svarer 59 procent, at de regner med at holde sommerferie i Danmark. 22 procent forventer, at sommerferien skal holdes i udlandet, mens 15 procent er i tvivl.

– Der er langt flere, der vælger at holde sommerferie herhjemme også i 2021, end der ellers ville være. Folk tør simpelthen ikke satse på, at verden er åben, så derfor er de allerede gået i gang med at planlægge at blive herhjemme, siger Louise Aggerstrøm, der er privatøkonom i Danske Bank, til DR.

Tallene i den nye undersøgelse flugter med en YouGov-undersøgelse fra april sidste år, der viste, at 55 procent af danskerne forventede at tilbringe sommerferien 2020 i Danmark. 11% af danskerne forventede sidste år at holde sommerferien i udlandet, hvilket er steget med dobbelt så meget i den nye måling.