Helsingør Kommune er gået 7 pladser frem i ny erhvervsmåling fra Dansk Byggeri.

Bild: Helsingør Kommune

Helsingør Kommune tager et pænt hop op ad rangstigen i den årlige erhvervsmåling fra Dansk Byggeri. I årets måling placerer kommunen sig som nummer 26 ud af landets 98 kommuner, og det er syv pladser bedre end sidste års placering som nummer 33.

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af en række parametre som eksempelvis skatter og afgifter, udbud, kommunale investeringer og udlicitering, byggesagsbehandling, erhvervsaffald samt arbejdsmarked og uddannelse. Undersøgelsen bygger på både tilgængelig data samt en spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommuner.

Helsingør Kommunes gode placering skyldes navnlig store kommunale investeringer i byggeri, lave gebyrer for erhvervsaffald samt et godt samarbejde mellem folkeskoler og virksomheder.

Den gode placering glæder Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær:

Coronakrisen viser os med al tydelighed, hvor afhængige hele samfundet er af, at vi har et erhvervsliv, der klarer sig godt, kan tjene penge og sikre lokale arbejdspladser. Her har vi som kommune en vigtig rolle i at sikre gode rammevilkår for vores lokale erhvervsliv. Jeg ser derfor vores fine placering som en opmuntring til den indsats vi løbende gør, for at sikre gode vilkår for vores virksomheder. Men vi skal nok forvente, at vi triller ned ad rangstigen igen næste år pga. Byrådets vedtagelse af sociale klausuler, siger Benedikte Kiær.

Et af de områder, hvor undersøgelsen viser et forbedringspotentiale er i forhold til sagsbehandlingstiderne på byggesager. De seneste måneder, har byggesagsafdelingen været ramt af mangel på personale, ligesom antallet af byggesager er steget. Der er dog udsigt til, at sagsbehandlingstiden kan nedbringes efter sommerferien, hvor man er tilbage på fuld mandskabskraft ligesom afdelingen for resten af 2020 er blevet opnormeret med to ekstra medarbejdere. Umiddelbart får Helsingør Kommune en 1. plads ift. uddannelsesklausuler og partnerskaber. Den placering vil ændrer sig markant næste år, hvilket vil få indflydelse på den samlede placering.