Nye regionale regler for indrejse i Danmark kan åbne op for sydsvenskerne

Foto: News Øresund

Fra den 27. juni kan turister fra Skåne, Halland og Blekinge samt Slesvig-Holstein tage på ferie i Danmark og det i færre end seks overnatninger, som ellers er krav for udenlandske turister. Det kræver dog at man kan fremvise en negativ test, der er foretaget højest 72 timer inden indrejse, hvis smittespredningen er større end 20 smittede pr. 100.000 indbygger. Det meddeler Udenrigsministeriet.

De danske myndigheder kan nu lave indrejserestriktioner som adskiller sig fra region til region. Rejsevejledninger og indrejserestriktioner vil fra den 27. juni blive ændret for lande i EU og Schengen området samt Storbritannien. Det vil være muligt for turister fra lande har under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge at komme ind i Danmark. Statens Serum Institut skal udarbejde nye lister over hvilke lande som kan klassificeres som ”åbne” og hvilke som er ”karantænelande”. Sverige og Portugal er lande som ifølge disse regler på nuværende tidspunkt vil være ”karantænelande”, men for de nordiske lande kan der nu indføres særlige regionale ordninger. Turister fra Skåne, Halland og Blekinge samt Slesvig-Holsten kan dermed komme ind i Danmark, hvis regionen opfylder kriteriet om antal smittede pr. uge. Og indrejse kan desuden godkendes selvom regionen er i ”karantæne”, hvis man kan fremvise en negativ test som er foretaget højest 72 timer før indrejse.

Yderligere meddeler Udenrigsministeriet at kravet om seks overnatninger fortsat skal gælde for alle lande, men ikke for personer bosat i Skåne, Halland, Blekinge og Slesvig-Holsten.

Danmark vil yderligere tilbyde testcenter ved grænserne således at indrejsende i bil, vil få mulighed for at tage en covid-19 test. I Skåne tilbydes der endnu ikke tester for alle borgere, men i starten af juli skal det blive muligt at bestille en test for covid-19. I dag er det dog muligt at købe en test på apotekerne.