Sverige afskaffer flere coronarestriktioner den 29. september

Sverige afskaffer flere coronarestriktioner den 29. september

Den 29. september afskaffes loftet for deltagelse i alle arrangementer, afstandskravene til barer og restauranter og kravene til hjemmearbejde i Sverige. Det meddelte den svenske regering tirsdag.

Sveriges vaccinationsgrad, på over 70 procent færdigvaccinerede, betyder, at den svenske regering vil ophæve mange af de resterende restriktioner den 29. september. Til den tid vil deltagerloftet for både indendørs og udendørs arrangementer, afstandskravene mellem parterne i restauranter, og kravene om hjemmearbejde blive fjernet.

– Dette skridt betyder, at de færdigvaccinerede, kan leve næsten præcis som normalt efter den 29. september, sagde Johan Carlsson, generaldirektør Folkhälsomyndigheten, på tirsdagens pressemøde.

Regeringen meddelte også, at et forslag om brugen af vaccinepas er blevet sendt til høring, hvis det skulle blive nødvendigt at bruge det til store begivenheder, eller hvis landet igen bliver tvunget til at genindføre restriktioner. Regeringens forelæggelse for Folkhälsomyndigheten vil undersøge, om der kan være behov for vaccinepas ved større arrangementer. Debatten om vaccinepas er blusset op i Sverige i de seneste uger, da dele af kultur- og underholdningsindustrien har opfordret regeringen til at indføre vaccinepasset for at genåbne spillesteder og sale igen.