Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbrokonsortiet, vil på det næste bestyrelsesmøde rejse spørgsmålet om reducerede pendlerpriser for at krydse broen. Foto: News Øresund - Johan Wessman

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil over broen. Det meddelte broens administrerende direktør Linus Eriksson på Øresund business meeting den 27. januar. Hvor meget prisen vil blive nedsat, vil blive fastlagt i begyndelsen af februar, men med “pendler-plus-tilbuddet” vil du kunne rejse så meget du vil til en fast pris.

På Øresund business meeting, der blev afholdt på Børsen i København den 27. januar, sagde Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbroen, at det er på tide at begynde at integrere for alvor.

– Selve broen er færdigbygget, men alt omkring den er ikke færdigt.

Han ønsker at næsten fordoble de nuværende 16.500 pendlere til 30.000 i 2030. Et skridt på vejen er at sænke prisen for dem, der ofte rejser i bil over broen.

– Den mest almindelige bemærkning, jeg får, ud over at broen er smuk, er, at den er dyr. Vi vil nedsætte prisen for hyppigt rejsende. Vi vil indføre et “pendler-plus”-tilbud, så du kan rejse så meget, du vil, til en fast pris om måneden, siger Linus Eriksson.

Det er endnu ikke klart, hvor meget billetprisen vil blive nedsat, men det vil blive drøftet på det næste bestyrelsesmøde den 8. februar.

Han rejste også ideen om en Øresundspakke, som Dansk erhverv også støttede.

– Det er en god idé. I Danmark beslutter I jer, og så gør I det. Vi ønsker en Øresundspakke med en ny skatteaftale, fjernelse af grænsehindringer og forbedring af infrastrukturen.

Ifølge Linus Eriksson er man i Danmark god til at tage vigtige nationale spørgsmål og pakke dem sammen i “pakker” med brede politiske aftaler i stedet for det mere fragmenterede svenske system hvor forskellige regioner, gør krav på penge.