Mobilbetaling mellem Danmark, Norge og Finland bliver muligt inden sommer

Danskere, nordmænd og finner vil snart kunne betale med deres mobiltelefoner på tværs af grænserne mellem hinandens lande. Hvis det fusionerede selskab Vipps MobilePay og svenske Swish bliver enige om en løsning, kan det også blive muligt at betale mellem Sverige og de tre andre lande. Foto: News Øresund - Johan Wessman

Norske Vipps og danske MobilePay, som også er tilgængelig i Finland, er nu blevet integreret tilstrækkeligt til at gøre det muligt at betale på tværs af grænserne mellem de tre lande inden sommeren, skriver Vipps MobilePay i en pressemeddelelse. De arbejder ligeledes på et samarbejde med svenske Swish, og Rune Garborg, administrerende direktør for Vipps MobilePay, siger til sitet Ehandel, at de håber at kunne lancere en løsning i løbet af året.

I slutningen af 2022 fusionerede MobilePay og Vipps, og nu er Vipps flyttet til samme platform som MobilePay. Hvis “alt går som planlagt”, vil Vipps MobilePays 11,5 millioner kunder inden sommer kunne betale på tværs af grænserne mellem Danmark, Norge og Finland.

Swish er ikke en del af fusionen, men der er en løbende dialog mellem de nordiske aktører med det formål at kunne bruge eksempelvis MobilePay til at betale til nogen, som har Swish og omvendt. Samarbejdet mellem de nordiske aktører foregår inden for rammerne af det større europæiske samarbejde European Mobile Payment Systems Association, som har i alt 11 medlemmer.