Mercedes-Benz Trucks øger markedsandel i 2019

The new Mercedes-Benz Actros, World Premiere, Berlin/Linthe 2018 The new Mercedes-Benz Actros, World Premiere, Berlin/Linthe 2018

Nye modeller og et særdeles velsmurt forhandlernetværk betød flot vækst for Mercedes-Benz Trucks i et udfordret dansk marked, hvor producenten indtog en samlet tredjeplads med i alt 875 indregistrerede lastbiler.

2019 var et godt år for de danske forhandlere af Mercedes-Benz-lastbiler. Til trods for at totalmarkedet forblev stort set uændret sammenlignet med året før, kom knap 7 % flere lastbiler med den velkendte stjerne på fronten ud at køre på de danske landeveje. Dermed øgede Mercedes-Benz sin markedsandel i Danmark og rykkede op på en samlet tredjeplads målt på indregistrerede lastbiler.

Hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark er salgschef Mick Steenbøl begejstret for den flotte placering og peger både på et forhandler- og værkstednetværk i topform samt nye, innovative modeller som de bærende årsager til succesen. Således var 2019 året, hvor de første eksemplarer af den nye generation af Mercedes-Benz Actros kom ud at køre, og både chauffører og vognmænd har taget godt imod modellen, der desuden løb med den ærefulde titel ”International Truck of The Year ” 2020.

”Kunderne har taget rigtig godt imod den nye generation af Actros, som har undergået en gennemgribende og revolutionerende digitalisering. Men en lastbil er som bekendt en langsigtet investering, så når Mercedes-Benz indtager tredjepladsen over mest solgte lastbil i Danmark i 2019, er det ikke mindst et resultat af en ekstremt dedikeret og kompetent præstation fra sælgerne og værkstederne ude i vores forhandlernetværk,” siger Mick Steenbøl.

Og interessen for den ny Actros har været stor, for den gennemgribende digitalisering repræsenterer en helt ny standard for komfort og sikkerhed, der sætter chaufføren yderligere i centrum. Lastbilen er nemlig udstyret med endnu flere innovative funktioner, som gør hverdagen bag rattet mere komfortabel end nogensinde for chaufførerne. Her kan blandt andet nævnes det nye, digitale cockpit, de digitale sidespejle MirrorCam, den aktive fartpilot PPC Interurban, der selv tilpasser hastighed efter topografi og vejforløb samt Active Drive Assist, der hjælper chaufføren med at holde bilen på rette spor og dermed undgå potentielt farlige situationer.

Men 2019 var ikke kun et godt år for den ny Actros, for med stigende fokus på ren, sikker og bæredygtig affaldsindsamling var Econic et populært valg som renovationsbil hos flere danske kommuner. Og endelig var 2019 også året, hvor Mercedes-Benz for alvor tog hul på det nye årtis helt store grønne omstilling med leveringen af de første to serieproducerede eksemplarer af el-lastbilen FUSO eCanter til madleverandøren Aarstiderne og logistikvirksomheden Citylogistik.