Malmø er vokset mere end Stockholm og Göteborg tilsammen i år – har nu over 350 000 indbyggere

I sidste uge passerede Malmø by 350.000 indbyggere. Det betyder, at kommunen er vokset mere end både Stockholm og Göteborg tilsammen indtil videre i år. Foto: News Øresund

Malmøs befolkning vokser med rekordfart. I løbet af ugen passerede Malmøs befolkning 350.000 indbyggere, hvilket betyder, at byen er vokset mere end Stockholm og Göteborg tilsammen indtil nu i år. Stigningen kan forklares med flere nyfødte, en stor tilstrømning fra andre kommuner i Skåne og en igen lav dødelighed.

– Ikke siden mindst 1960’erne er der flyttet så mange mennesker til Malmø fra andre kommuner som nu. Samtidig oplever vi ikke den samme stigning i udvandringen som Göteborg og Stockholm i kølvandet på pandemien. Sidstnævnte betyder, at Malmø nu vokser hurtigere end de andre storbykommuner, siger Karl McShane, socialstrateg i Malmø stad, i en pressemeddelelse.

Under pandemien er indvandringen fra udlandet faldet i kølvandet på coronarestriktioner og lukkede grænser, og dette fald ser ud til at fortsætte i fremtiden.

De hurtigst voksende områder i Malmø er Hyllie, Limhamns sjöstad og Västra Hamnen. Alene i Limhamns sjöstad, hvor der bygges og er blevet bygget mange nye boliger i de seneste år, vil befolkningen stige mere end i hele Stockholm i 2020, oplyser Malmø stad i en pressemeddelelse.

 Kilde: News Øresund