Forskere foreslår brugerpanel til mere transportsamarbejde over Sundet

Et brugerpanel eller forum for rejsende i Øresundsregionen kan give øget kundefokus og mulighed for at teste nye initiativer, mener forskere på K2. Foto: News Øresund

Et grænseoverskridende brugerforum eller -panel og et tildelt og udtrykt ansvar for samarbejdet i hver organisation. Dette er to forslag fremsat af forskere ved K2, Nationellt kunskapscentrum, ved Lund Universitet, da de undersøgte, hvordan transportsystemet kan knyttes tættere sammen i Øresundsregionen.

Rapporten er en del af arbejdet inden for Interreg-projektet Et sammenhængende transportsystem i Greater Copenhagen, hvor K2 er en af parterne. Artiklen skrevet af forskerne Jean Ryan og Anders Wretstrand er baseret på tolv interviews. Ifølge forskerne er der behov for en formalisering af samarbejdet mellem aktørerne for at få et mere sammenhængende transportsystem, herunder billetter og trafikinformation. To forslag er at tydeligere angive og fordele ansvaret for samarbejde inden for de respektive organisationer og at etablere et officielt grænseoverskridende brugerforum eller panel, hvor forskellige typer brugere er repræsenteret, inklusive daglige pendlere, lufthavnsrejsende og turister. Et sådant panel eller forum forventes at give et øget kundefokus og give mulighed for at teste nye initiativer.