Den planlagte havvindmøllepark i Køge Bugt får etableringstilladelse fra Energistyrelsen – den skal stå færdig i 2026 og kunne forsyne 300.000 husstande med grøn el

Aflandshage er en af to vindmølleparker, som HOFOR planlægger at opføre i Øresund for at bidrage til at gøre København CO2-neutral. Den anden vindmøllepark, Nordre Flint, er planlagt nordvest for Malmø med op til 16-40 vindmøller. Lidt øst for Nordre Flint, ved Sjollen, har det svenske selskab Eolus Vind også planlagt en park med op til 23 vindmøller i en højde på op til 270 meter. Grafik: News Øresund

Det kommuneejede Hofors’ planlagte havbaserede vindmøllepark Aflandshage i Køge Bugt, 12 km vest for Falsterbonäset, får etableringstilladelse fra Energistyrelsen. Vindmølleparken forventes at stå færdig i 2026 og kunne forsyne 300.000 husstande med grøn elektricitet.

Den planlagte vindmøllepark Aflandshage Vindmøllepark i Køge Bugt er blevet godkendt af Energistyrelsen. Det oplyser HOFOR, som har udarbejdet forslaget, i en pressemeddelelse. Vindmølleparken vil blive bygget og drevet af HOFOR, og etableringstilladelsen er blevet givet efter en høring, der fandt sted i løbet af sommeren. En første høring om projektets miljøkonsekvensvurdering blev gennemført sidste vinter.

Aflandshage Vindmøllepark vil have 26 vindmøller med en samlet højde på 220 meter til toppen af vingen, der skal forsyne 300.000 husstande med grøn elektricitet. Aflandshage er en af to vindmølleparker, som HOFOR planlægger at opføre i Øresund. Den anden vindmøllepark, Nordre Flint, er planlagt nordvest for Malmø i Lommabukten, hvor også det svenske selskab Eolus Vind planlægger at bygge en havbaseret vindmøllepark.